1. Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

  Glasvezelproject Langedijke in NOS Journaal

  Thema: Buitengebied, Radio en televisie, Vraagbundeling, Glasvezel

  Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Langedijke. De eerste bewoner, de heer Scheepstra, werd aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Ook Arie Spaanderman van Fryslân Ring kwam nog even aan het woord.
 2. Video: kick-off glasvezel Langedijke

  Video: kick-off glasvezel Langedijke

  Thema: Buitengebied, Vraagbundeling

  Samen met zo'n 20 basisschoolkinderen van OBS De Stam heeft Sietske Poepjes op vrijdag 14 november de eerste glasvezelkabel in de grond gelegd in Langedijke. Dit is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen de lokale Stichting Glasvezelnetwerk Langedijke, Provinsje Fryslân en Fryslân Ring.
 3. Video: breedbandfonds voor glasvezel

  Video: breedbandfonds voor glasvezel

  Thema: Buitengebied, Internet

  Op 25 juni 2014 hebben de Provinciale Staten in Friesland besloten te investeren in breedband door middel van een breedbandfonds. Met dit fonds kan glasvezel worden aangelegd in gebieden waar dit het hardst nodig is. Gedeputeerde Sietske Poepjes legt in onderstaand filmpje uit waarom glasvezel nodig is in Friesland.
 4. Provinsje Fryslân met breedband de boer op

  Thema: Buitengebied, Vraagbundeling

  [VIDEO] Glasvezel op het Friese platteland: boeren, burgers en buitenlui slaan de handen ineen om snel internet mogelijk te maken. De Provinsje Fryslân wil steun bieden waar de nood het hoogst is, dus meld u vandaag nog aan en wie weet is uw woonplaats straks als eerste aan de beurt!
 5. Glasvezel geeft Fries toerisme voorsprong

  Glasvezel geeft Fries toerisme voorsprong

  Thema: Glasvezel internet, Internet

  Steeds meer bedrijven nemen afscheid van ADSL en telefoonlijn en stappen over op 'glasvezel' voor communicatie en automatisering. Met een vrijwel onbeperkte capaciteit en hoge betrouwbaarheid leent glasvezelbreedband zich namelijk voor innovatieve toepassingen die met de huidige verbinding niet of nauwelijks mogelijk zijn.