Samenwerken voor glasvezel Gaasterlân-Sleat

In: Buitengebied, Thuiswerken, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Glasvezel

Samenwerken voor glasvezel Gaasterlân-Sleat

In de gemeente Gaasterlân-Sleat kampen veel bedrijven met een probleem: een snelle glasvezelverbinding is broodnodig, maar het aanleggen hiervan is op veel plekken onbetaalbaar. Op initiatief van gemeente Gaasterlân-Sleat en Fryslân Ring vond onlangs een informatiebijeenkomst plaats. Veel verschillende bedrijven waren vertegenwoordigd, waaronder een buurtzorgorganisatie, een melkveebedrijf en een minicamping. Ook was er een afgevaardigde van de ondernemersvereniging van bedrijventerrein Eigen Haard.

Ieder voor zich hebben de aanwezigen baat bij een snelle en stabiele digitale verbinding. Verreweg de beste oplossing is het bundelen van de vraag van ondernemers en particulieren. Door particulieren te betrekken bij deze vraagbundeling en de hele gemeente in één keer te verglazen kunnen de kosten worden gedeeld. Particulieren betalen dan vrijwel dezelfde prijs voor televisie, internet en bellen als ze nu betalen. Ondernemers kunnen fors besparen op hun maandlasten. Zo kan uiteindelijk iedereen profiteren van een supersnelle glasvezelverbinding.

Een andere mogelijkheid voor een betere digitale bereikbaarheid is een verbinding door de lucht. Zo kunnen de bedrijven in de buitengebieden met een straalverbinding worden verbonden met het dichtstbijzijnde opstappunt naar het glasvezelnetwerk. De ‘luchtverbinding' mag hierbij echter niet onderbroken wordt door bomen of hoge gebouwen; dit kan nog wel eens problemen opleveren in de gemeente.

Bent u ondernemer? Doe de Breedband Scan en ontdek waar uw kansen liggen met glasvezel!
Bent u een inwoner van Friesland? Meld u aan op www.friesland.opglas.nl en doe mee!


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check