Burgerinitiatief glasvezel Littenseradiel

In: Buitengebied, Vraagbundeling

Acht inwoners uit verschillende dorpen in gemeente Littenseradiel hebben besloten samen de mouwen op te stropen en een burgerinitiatief te starten, met als doel vóór 2018 glasvezelinternet aan te leggen in alle witte gebieden van Littenseradiel. Dat zijn de gebieden waar zonder hulp van de overheid niet in glasvezel zal worden geïnvesteerd.

Aanmelden
Het initiatief lukt alleen als er genoeg deelnemers zijn. Daarom heeft de Projectgroep Glasvezelinternet twee vragen:

  1. Wilt u de projectgroep helpen door bijvoorbeeld ambassadeur te zijn voor het eigen dorp? Meld u zich dan aan per e-mail via mathijs.koopman@gmail.com.

  2. Weet u nu al dat u wilt worden aangesloten op het glasvezelinternet? Dan helpt u de projectgroep door u aan te melden op Friesland.OpGlas.nl. De aanmelding is vrijblijvend. Pas als de plannen klaar zijn en duidelijk is wat het gaat kosten, wordt een definitief besluit genomen.

Vervolg op succesvolle pilot
Het initiatief is ontstaan na de informatieavond die de gemeente op 30 april 2015 in Winsum heeft georganiseerd. Doel van de informatieavond was om te peilen of er behoefte is aan een vervolg op de succesvolle pilot in de dorpen Hidaard, Hinnaard, Itens, Lytsewierrum en Rien. Tijdens de bijeenkomst werd de vraag gesteld of het glasvezelinternet niet in één keer in deze gemeente zou kunnen worden aangelegd, om zo ook het platteland in de toekomst te verzekeren van snel internet. “Wij worden steeds afhankelijker van snelle verbindingen”, aldus één van de initiatiefnemers. De werkgroep is momenteel bezig met het uitwerken van een gezamenlijke aanpak.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check