1. 11 dec 2015
  Video: opening glasvezel Littenseradiel

  Video: opening glasvezel Littenseradiel

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Kennisbank, Radio en televisie, Bellen, Thuiswerken, Domotica en veiligheid, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet, Bedrijventerrein

  De 11 woningen en boerderij in één van de kleinste dorpen van Friesland zijn aangesloten op glasvezel. Op 9 december vond de officiële opening plaats. Ook Omrop Fryslân was ter plaatse en 's avonds was dit te zien in Hjoed. Klik op de play-button om het filmpje te bekijken.
 2. 02 dec 2015
  Breedbandfonds Fryslân van start

  Breedbandfonds Fryslân van start

  Thema: Buitengebied

  Het breedbandfonds van de Provincie Fryslân gaat van start. De Provincie selecteerde een fondsbeheerder op basis van een openbare aanbestedingsprocedure. De opdracht is gegund aan de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het fonds is op 2 december formeel opgericht.
 3. 29 okt 2015
  Gedeputeerde last bedrijventerrein op glas

  Gedeputeerde last bedrijventerrein op glas

  Thema: Glasvezel internet, Glasvezel, Bedrijventerrein

  Met het lassen van de eerste glasvezelverbinding heeft gedeputeerde Sietske Poepjes gistermiddag bedrijventerrein Middelsee in Stiens aangesloten op de digitale supersnelweg. De komende weken zullen de aansluitingen naar de deelnemende bedrijven worden gerealiseerd en is ‘Netwerk Middelsee’ een feit!
 4. 22 okt 2015
  Terpdorp Lytsewierrum heeft glasvezel!

  Terpdorp Lytsewierrum heeft glasvezel!

  Thema: Buitengebied, Glasvezel

  “Het is echt waar, Lytsewierrum heeft het voor elkaar!”, zo luidt de tekst op de website Lytsewierrum.nl. De 11 woningen en boerderij in één van de kleinste dorpen van Friesland zijn sinds kort aangesloten op glasvezel, mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep initiatiefnemers, Provincie Fryslân en de coöperatieve vereniging Fryslân Ring.
 5. 19 aug 2015
  PO-Raad: “Onderwijs kan niet zonder glasvezel”

  PO-Raad: “Onderwijs kan niet zonder glasvezel”

  Thema: Buitengebied, Glasvezel

  Veel leerlingen in het primair onderwijs zullen de dupe worden van gebrekkig internet op school. Dat blijkt uit onderzoek van de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. Op dit moment heeft 59 procent van de basisscholen in Nederland geen glasvezelverbinding. Enkele honderden scholen geven zelfs aan dat zij nog internetten via de telefoonlijn.

1 2 3