1. 27 jan 2016
  Subsidie voor snel internet

  Subsidie voor snel internet

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling

  Projecten die gebruik gaan maken van het breedbandfonds, kunnen straks ook subsidie aanvragen voor de aansluiting van snel internet. De provincie Fryslân stelde op dinsdag 26 januari de subsidieregeling voor snel internet in Fryslân vast. Dit is een van de instrumenten om snel internet in de buitengebieden van Fryslân te realiseren.
 2. 11 dec 2015
  Video: opening glasvezel Littenseradiel

  Video: opening glasvezel Littenseradiel

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Kennisbank, Radio en televisie, Bellen, Thuiswerken, Domotica en veiligheid, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet, Bedrijventerrein

  De 11 woningen en boerderij in één van de kleinste dorpen van Friesland zijn aangesloten op glasvezel. Op 9 december vond de officiële opening plaats. Ook Omrop Fryslân was ter plaatse en 's avonds was dit te zien in Hjoed. Klik op de play-button om het filmpje te bekijken.
 3. 02 jul 2015
  Burgerinitiatief glasvezel Littenseradiel

  Burgerinitiatief glasvezel Littenseradiel

  Thema: Buitengebied, Vraagbundeling

  Acht inwoners uit verschillende dorpen in gemeente Littenseradiel hebben besloten samen de mouwen op te stropen en een burgerinitiatief te starten, met als doel vóór 2018 glasvezelinternet aan te leggen in alle witte gebieden van Littenseradiel. Dat zijn de gebieden waar zonder hulp van de overheid niet in glasvezel zal worden geïnvesteerd.
 4. 10 jun 2015
  Glasvezelproject in NOS Journaal

  Glasvezelproject in NOS Journaal

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling

  Op donderdag 4 juni 2015 kwam een filmploeg van de NOS naar Friesland. In Langedijke werd de eerste bewoner aangesloten op glasvezel! Heuglijk nieuws dus. In Follega-Eesterga werd het graafwerk afgerond. Fryslân Ring werd geïnterviewd, dit is de organisatie achter OpGlas die de aanleg van glasvezel in Friesland begeleidt.
 5. 14 feb 2014

  Radio-interview Omroep Súdwest

  Thema: Buitengebied, Vraagbundeling

  Op veel plaatsen in Súdwest Fryslân is geen goede internetverbinding verkrijgbaar. Daarom wordt alles uit de kast gehaald om Friesland.OpGlas.nl onder de aandacht te brengen zodat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden op de website.Op woensdag 5 februari belt radio presentator Ramiro Gras met Chris Jellema van Fryslân Ring.

1 2 3 4